ViaStratova

Home » Voorbeelden van mijn werk

Voorbeelden van mijn werk

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen te ontvangen over nieuwe berichten.

Artikelen in het Apeldoorns Stadsblad

Als correspondent van het Apeldoorns Stadsblad schrijf ik elke maand een paar artikelen. Onderwerpen dienen zich als vanzelf aan. Wat voorbeelden:

Gezondheidsbevordering, gezond eten en meer bewegen

 • Voor het project ‘Gooi in Beweging’ van GGD Gooi en Vechtstreek organiseerde ik diverse sportclinics voor leerlingen in het speciaal onderwijs. Zo maakten de leerlingen (en hun ouders) kennis met verschillende sporten en sportverenigingen in de buurt, waar volop mogelijkheden zijn voor kinderen met een beperking (aangepast sporten).
 • Ook werden ouders betrokken bij dit project door ouderbijeenkomsten: de ‘Suikerklontjes-les’ en een interactieve theatervoorstelling ‘Voor je het weet zijn ze grOot’.

Gezondheidsbevordering, alcoholmatiging volwassenen

 • Tijdens de campagne ’30 dagen zonder alcohol’ van GGD Gooi en Vechtstreek maakte ik begin 2015 twaalf nieuwsbrieven. Deelnemers aan de campagne werden zo geïnformeerd over de actie; we stimuleerden hen de ’30 dagen periode’ vol te houden én om over en weer tips uit te wisselen. Ik maakte gebruik van het online systeem MailChimp voor de digitale verzending aan de 600 deelnemers.  Nieuwsbrief ’30 dagen zonder alcohol’    Nieuwsbrief ’30 dagen zonder alcohol’

Gezondheidsbevordering, alcoholmatiging jongeren

Gezondheidsbevordering, chronisch ziekenBoekenlegger.jpg

 • Als consulent Gezondheidsbevordering -bij thuiszorgorganisatie Icare- ontwikkelde ik de ‘smoezenboekenlegger’ met 11 smoezen om niet te gaan sporten, aangevuld met tips voor wijkverpleegkundigen om hun cliënten wél in beweging te brengen.   Smoezenboekenlegger
 • In diezelfde functie maakte ik de ‘Knipselkrant DepressiePreventie’ voor gespecialiseerde wijkverpleegkundigen. Deze bevat informatie over het vóórkomen van depressie, de combinatie met andere chronische aandoeningen (diabetes, copd) en verwijsmogelijkheden in het werkgebied van Icare. Kijk naar pagina 1 en 5:  DepressiePreventie, krant, p. 1 en 5

Artikelen voor personeelsblad

Verslagen van bijeenkomsten

 • Als lid van de werkgroep Communicatie van het Apeldoornse netwerk ‘100 Talentvolle Vrouwen’ maakte ik een verslag van een bijeenkomst. Het werd gepubliceerd in de nieuwsbrief van ‘100 Talentvolle Vrouwen’ en in een digitale krant.  Durven, kunnen en doen (100 Talentvolle Vrouwen, 2015)

Columns en verhalen

 • De Volkskrant had rond de eeuwwisseling een rubriek ‘De buurt’, op de eerste pagina van het tweede katern. Lezers konden daarvoor een eigen verhaal over hun woonomgeving insturen. In januari 2001 stond mijn bijdrage ‘Knorr’ in de krant.  Knorr, column (Volkskrant, 2001)

 


2 reacties

 1. Brigit Hamburg schreef:

  Leuk Anja, deze website van je!
  Wat ik mis, zijn je ervaringen en dus ook je resultaten voor het programma Gooi in Beweging, en de projecten Klimop- en Mulock in Beweging! die mogen zeker niet ontbreken op je lijstje. Want mede dankzij jouw inzet zijn deze projecten zo succesvol gebleken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: